Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

«Слава Україні! Героям слава!»: Забродський розповів про скасування вітання

«Слава Україні! Героям слава!»: Забродський розповів про скасування вітання

Депутат фракції “Європейської Солідарності” Михайло Забродський пояснив, чи означає позбавлення Стройового статуту ЗСУ статусу закону одночасне скасування вітання “Слава Україні! Героям слава!”

Про це повідомляє НСН з посиланням на “Прямий“.

“Як ви знаєте, зараз в інтернеті піднімається чимала хвиля обурення тим, що нещодавно Верховна Рада голосуванням майже всього залу відмінила дію Стройового статуту. Основна претензія, яка висуваєтся до законотворців, – що разом з відміною Стройового статуту відмінилося славне, нещодавно введене бойове вітання “Слава Україні! Героям слава!” Одразу хочу сказати, що відміна Стройового статуту, а точніше, позбавлення його статусу закону України, не має нічого спільного з метою відмініти вітання, яке було нещодавно введене і вже прижилось у ЗСУ”, – сказав Забродський.

Він пояснив, у чому справа.

“По-перше, згідно закону, до 1 березня діє стара версія Стройового статуту, яка чітко визначає виконання військового вітання і,зокрема, існування вітання “Слава Україні! Героям слава!” Тим же законом Кабінету Міністрів, а точніше, Міністерству оборони доручено розробити свій відомчий документ, який би визначав ті положення, які до цього часу містились у Стройовому статуті з відповідним виконанням військового вітання… Особисто у мене немає жодних сумнівів, що якщо хтось буде зазіхати на вітання, яке було введене і прижилося у Збройних силах…, у керівному документі, над яким зараз працює Міністерство оборони і Генеральний штаб ЗСУ, всі ці моменти будуть врегульовані”, – наголосив Забродський.

Нагадаємо, 5 лютого Верховна Рада скасувала закон про Стройовий статут Збройних сил. У першому читанні таке рішення підтримали 300 депутатів, у другому – 278 (проти проголосували 27 депутатів).

Тепер питання про військовий лад, прапор і військове вітання має вирішувати Міністерство оборони.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×