Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Школи в Україні переходять на новий санітарний регламент: що зміниться

Школи в Україні переходять на новий санітарний регламент: що зміниться

У МОЗ розповіли, що українські школи переходять на інший санітарний регламент, повідомляє НСН , посилаючись на видання Тиждень. Зміни будуть діяти з 1 січня 2021 року.

Українські школи буду працюватися за новим санітарним регламентом, який регулює наявність інтернету, зобов’язує обладнати туалети всередині будівлі, а також забороняє орендувати шкільні приміщення під непрофільний бізнес. Про це 10 грудня розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він зазначив, що на сьогодні у Міністерстві юстиції зареєстровано новий санітарний регламент для шкіл. Він набирає чинності з 1 січня 2021 року.

Ключові особливості нового регламенту:

  • учні, які проживають далі 2 км від школи, повинні бути забезпечені шкільними автобусами;
  • працівники шкіл, в тому числі вчителі, повинні проходити профілактичні медогляди. У разі порушення строків їх не допускатимуть до школ;
  • оренда приміщень шкіл не під освітні потреби заборонена.

Також встановлено вимоги до благоустрою шкіл та дозволено використання дротового і бездротового інтернету. При цьому WiFi-роутери повинні бути встановлені на висоті не нижче 2 м від підлоги і вимикатися у позанавчальний час.

Встановлено нові вимоги до комп’ютерного обладнання, оскільки попередні були ще в 2001 році. Зокрема, екран ПК має бути не менше 15 дюймів, для ноутбуків дозволяється не менше 14 дюймів, але з окремими мишею і клавіатурою.

Для профілактики сколіозу рекомендується, крім підбору меблів за зростом, не менше двох разів на рік пересаджувати учнів в інші ряди. Учнів, які схильні до частих застуд, рекомендується розсаджувати в третьому ряді від вікна, тобто біля внутрішньої стіни.

Крім того, туалети тепер повинні бути встановлені всередині кожної школи. Ляшко розповів, що на сьогодні кожна десята школа має туалети на вулиці.

Що стосується харчування, то в школах дозволяється організація кейтерингу на принципах здорового харчування. Також забороняється в школі продавати снеки, чіпси, ковбаси, копчену і солену рибу, солодощі, цукерки тощо.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×