Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Села під Нікополем потерпають через дефіцит лікарів

Села під Нікополем потерпають через дефіцит лікарів

Села у Нікопольському районі страждають через дефіцит лікарів. Про це Nikopolnews дізнавсся з повідомлення на сторінці Червоногригорівської об’єднаної територіальной громади.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, 7 жовтня у приміщенні Придніпровського старостату відбулася нарада з питань медичного обслуговування населення Придніпровського та Дмитрівського старостатів за участю селищного голови Миколи Матюка, депутатів селищної ради і головного лікаря КЗ «Нікопольський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Юлії Келембет.

Села під Нікополем потерпають через дефіцит лікарів

Мешканців старостатів непокоїть ситуація з медичного обслуговування населення. Наболілим питанням є відсутність лікарів-педіатрів, сімейних лікарів, і як результат – не отримання жителями старостатів належного медичного обслуговування. Тимчасові виїзди інших лікарів не рятують ситуацію, яка склалася.

Селищною радою приділяється велика увага медичним закладам, які розташовані на території ОТГ. Це і оплата комунальних послуг, і реєстрація автомобіля швидкої допомоги, і виділеня коштів на придбання медикаментів, тощо.

Головний лікар КЗ «Нікопольський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Келембет Юлія Павлівна наголосила, що лікарів не вистачає, молоді спеціалісти виїжджають працювати за кордон, так як їх не влаштовує низька заробітня плата. Здавалося, що медична реформа гарантує лікарям заробітну плату, відповідно до укладених декларацій, але як виявилося у реальності, на це впливає кваліфікаційна категорія лікаря, стаж роботи та інше. В свою чергу Юлія Павлівна запевнила, що з 10 жовтня 2019 року у Придніпровській АЗПМС буде працювати сімейний лікар.

Нагадаємо, у Придніпровському за кошти ДніпроОГА побудували новеньку амбулаторію. ЇЇ відкрили навесні 2019 року.

Села під Нікополем потерпають через дефіцит лікарів

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×