Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський розповів, чому призначив Кравчука очільником української делегації у ТКГ

Зеленський розповів, чому призначив Кравчука очільником української делегації у ТКГ

Президент Володимир Зеленський пояснив, що перший президент України Леонід Кравчук «досвідчена людина» та має авторитет, тому призначив його головою Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, пише Громадське, передає НСН.

Про це Зеленський розповів на брифінгу під час робочої поїздки на Донеччину.

«У нас було декілька кандидатур. Я вважаю, що очолювати групу повинна потужна, мудра, освічена людина, яка має авторитет у всій Україні, зокрема на тимчасово окупованих територіях… Він досвідчена людина»,

— сказав Зеленський.

Також він додав, що з Кравчуком працюватиме перший український прем’єр 87-річний Вітольд Фокін, віцепрем’єр з питань реінтеграції Олексій Резніков та радник президента Руслан Демченко.

Чому змінили главу ТКГ?

До цього Тристоронню контактну групу очолював другий президент України Леонід Кучма. Але 28 липня стало відомо, що він більше не братиме участь у перемовинах у Мінську. Тоді йому почали шукати заміну.

Зеленський казав, що розглядається кандидатура Леоніда Кравчука, Олексія Рєзнікова та інших на очільника групи. Президент хотів знайти баланс: «людина, з якою розмовляє Росія, людина, яку поважають в Україні, людина, яка може домінувати за столом перемовин».

Врешті-решт вирішили, що групу очолюватиме 86-річний Кравчук. Він пообіцяв «до останнього подиху» працювати над пришвидшенням миру на Донбасі.

Кравчук уже розповів про два компроміси, на які готовий піти щодо Донбасу. Перший — замість поняття «особливий статус Донбасу» хоче ввести «особливу систему управління» в цих регіонах. Другий — створити вільну економічну зону в цих районах.

Раніше ми писали: Резніков пояснив український підхід до “особливого статусу” Донбасу

Зеленський розповів, чому призначив Кравчука очільником української делегації у ТКГ

Фото: скрін з відео бріфингу президента на Донбасі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×