Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Збиття MH-17: до списку підозрюваних може увійти військово-політичне керівництво РФ – Єнін

Збиття MH-17: до списку підозрюваних може увійти військово-політичне керівництво РФ - Єнін

До списку підозрюваних у судовому процесі у справі про збитий літак рейсу MH-17 “Малазійських авіаліній” можуть увійти не лише безпосередні виконавці цього злочину, а й ті, хто віддавали відповідні злочинні накази, аж до військово-політичного керівництва Російської Федерації, заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, пише Інтерфакс-Україна, передає НСН.

“Наскільки мені відомо, міжнародна слідча група, що складається зі слідчих та прокурорів із Нідерландів, Малайзії, Австралії, Бельгії, України, продовжує досудове розслідування. Я не виключаю, що список підозрюваних буде розширено, і до нього увійдуть не лише безпосередні виконавці цього злочину, а й ті, хто віддавали відповідні злочинні накази, аж до військово-політичного керівництва РФ”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Збиття MH-17: до списку підозрюваних може увійти військово-політичне керівництво РФ - Єнін

Єнін також нагадав, що справа про збиття Boeing “Малазійських авіаліній” у небі над Донбасом є частиною позову України до Міжнародного суду ООН, і восени росіяни подадуть контрмеморандум.

“Тобто процес триває, і це є досить яскравим свідченням незворотності покарання, справедливості за злочини терористичного характеру”, – наголосив заступник міністра.

На запитання про те, чи вірить він у те, що на лаві підсудних у цій справі реально опиниться вище військове керівництво РФ, заступник міністра наголосив, що Україна дуже ретельно формує свої юридичні позиції, збирає докази, забезпечує комунікацію з міжнародними партнерами та розраховує на об’єктивність, неупередженість і нідерландської судової гілки влади, і суддів Міжнародного суду ООН.

“Кожен великий шлях починається з маленького кроку. Ми віримо в те, що всі побачать, що справедливість існує, але для цього ми дуже ретельно формуємо наші юридичні позиції, збираємо докази, забезпечуємо комунікацію з нашими міжнародними партнерами та розраховуємо на об’єктивність, неупередженість і нідерландської судової гілки влади, і суддів Міжнародного суду ООН”, – пояснив Єнін.

Збиття MH-17: до списку підозрюваних може увійти військово-політичне керівництво РФ - Єнін

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×