Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

З другого листопада в Україні з’явиться нова монета номіналом 2 гривні (фото)

З другого листопада в Україні з'явиться нова монета номіналом 2 гривні (фото)

Національний банк України від 2 листопада вводить в обіг пам’ятну монету “Андрій Ромоданов”, пише OBOZREVATEL, передає НСН.

Монета номіналом 2 гривні виконана з металу нейзильбер. Про це повідомила пресслужба НБУ. Її діаметр 31 міліметр. Тираж – 30 тисяч одиниць. На одній стороні знаходиться портрет Ромоданова, роки його життя і рельєфне зображення мозку людини.

На іншій – державний Герб України, напис “Україна”, логотип монетного двору і рік випуску.

З другого листопада в Україні з'явиться нова монета номіналом 2 гривні (фото)

Раніше ми писали: В Укрзалізниці обіцяють знизити ціни на квитки

Довідка:

Андрій Петрович Ромоданов (11 листопада 1920, Лубни, Полтавська губернія, Українська СРР — 5 серпня 1993, Київ, Україна) — український нейрохірург, творець наукової школи.

За участю Ромоданова розроблена ефективна методика відновного лікування порушень рухових функцій після травм, судинних захворювань і видалення пухлин головного мозку; при інституті створено відділ реабілітації і на його базі функціонує перша в СРСР кафедра реабілітації невролого-нейрохірургічних хворих Київського інституту удосконалення лікарів. А. П. Ромоданов є творцем наукової школи нейрохірургів в Україні. Він був головним нейрохірургом Міністерства охорони здоров’я Української РСР.

Раніше, 7 жовтня Національний банк випустив в обіг нову пам’ятну монету номіналом 2 гривні.

3 червня Національний банк випустив в обіг монету номіналом 10 гривень. Згодом нові гроші повністю займуть місце чинних банкнот.

Головна причина — паперові купюри швидко зношуються, їх доводиться часто замінювати, а монети слугують у рази довше.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×