Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Україна запровадила санкції проти Нікарагуа

Україна запровадила санкції проти Нікарагуа

Верховна Рада затвердила рішення РНБО щодо санкцій проти Нікарагуа.

Як передає Укрінформ, за ухвалення проєкту постанови №4689 «Про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 лютого 2021 року «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа» проголосували 322 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів, інформує НСН.

Як пояснив доповідач із цього питання, секретар РНБО Олексій Данілов, 10 лютого 2020 року Нікарагуа відкрило почесне консульство у Криму, а на посаду почесного консула було призначено Олега Бєлавенцева.

Посадовець також нагадав, що Белавенцева суд засудив до 13 років позбавлення волі.

«Республіка Нікарагуа не реагувала на попередження та ноти»,

– зауважив Данілов, додавши, що у зв’язку з цим було ухвалено рішення щодо застосування санкцій.

Як зазначається у проєкті постанови, перелік санкцій наводиться у відповідному указі Президента України, однак текст указу не оприлюднено на сайті Глави держави.

Раніше, 10 листопада, Україна розпочала санкційний процес щодо Нікарагуа через відкриття почесного консульства в окупованому Криму. При цьому посаду почесного консула отримав учасник російської анексії Криму Олег Бєлавєнцев, якого в Україні, за даними ЗМІ, заочно засуджено до 13 років в’язниці за участь в анексії півострова.

У серпні Київ направляв ноту протесту Нікарагуа з приводу відкриття консульства. Тоді країну попередили про можливе запровадження проти неї санкцій.

Нікарагуа – одна з країн, які регулярно не голосують за резолюції ООН, які ініціює Україна, щодо визнання Росії країною-окупантом через анексію Криму.

Нагадуємо, Верховна Рада офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму та Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×