Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Харкові обстріляли консульство Азербайджану (фото)

У Харкові обстріляли консульство Азербайджану (фото)

У ніч на 7 листопада невідомі обстріляли приміщення Почесного консульства Азербайджанської Республіки у Харкові.

Про це йдеться у повідомленні консульства, передає НСН.

«Сьогодні близько 2 години 30 хвилин ночі (з 6 на 7 листопада) було обстріляно приміщення Почесного консульства Азербайджанської Республіки в м. Харків за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 7»,

— йдеться у повідомленні.

Було здійснено 6 пострілів, пробиті вікно і вхідні двері, повідомляють у консульстві.

У Харкові обстріляли консульство Азербайджану (фото)

Постраждалих немає, вночі в офісі нікого не було. У консульстві зазначили, що камери відеоспостереження зафіксували двох людей зі зброєю.

У поліції Харківської області повідомили, що розпочали розслідування та відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу — хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Наразі поліцейськими вживають заходи, які направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння обстрілу.

У Харкові обстріляли консульство Азербайджану (фото)

Крім того, будівлі Почесного консульства Азербайджанської Республіки та Почесного консульства Республіки Вірменія у Харкові правоохоронці  взяли під цілодобову охорону. 

Як повідомляє Громадське, Міністерство закордонних справ Азербайджану заявило, що напад на консульство у Харкові потрібно розглядати з врахуванням «нещодавніх погроз, які надходили від радикальних вірменських сил на адресу дипломатичних представництв Азербайджану за кордоном».

Що відбувається між країнами?

З 27 вересня на кордоні Азербайджану та Вірменії, у регіоні Нагірного Карабаху, відновилися бойові дії. Сторони звинувачували одна одну у провокації конфлікту. В Азербайджані, Вірменії та невизнаній Нагірно-Карабаській республіці оголосили воєнний стан та мобілізацію. Країни повідомляють про десятки загиблих і поранених військових та цивільних.

9 жовтня очільники Міністерств закордонних справ Азербайджану та Вірменії домовилися у Москві про перемир’я. На зустрічі, яка тривала понад десять годин, вони вирішили, що з 12:00 (11:00 за Києвом) 10 жовтня припинять вогонь для того, щоб провести обмін полоненими, тілами загиблих за посередництва «Червоного Хреста».

Фактично припинення вогню у Карабаху не було. Сторони звинуватили одна одну в його порушенні та, як свідчать заяви лідерів країн, бойові дії не припиняються.

У 1988 році між вірменами та азербайджанцями спалахнув збройний конфлікт за контроль над спірними територіями, переважно над Нагірним Карабахом. Регіон, у якому проживало багато вірменів, за радянських часів був у складі Азербайджанської РСР.

Наприкінці 1980-х провірменські сили за підтримки Єревана взяли Нагірний Карабах під свій контроль. Відтоді триває збройний конфлікт між Вірменією та Азербайджаном за ці території. Ситуація на кордоні країн востаннє загострювалася у липні цього року.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×