Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Три області України стануть пустелею? Прогноз синоптика

Три області України стануть пустелею? Прогноз синоптика

Через зміни клімату на півдні України можуть з’явитися пустелі та напівпустелі, пише OBOZREVATEL, передає НСН.

Так, у зоні ризику перебувають Одеська, Миколаївська та Херсонська області. Про це в інтерв’ю OBOZREVATEL розповів кандидат географічних наук, синоптик Харківського гідрометцентру Ігор Кибальчич.

Читайте ще: В українських річках спостерігається найнижчий рівень води за останні 100 років

За його словами, катастрофічна ситуація склалася на півдні Одеської області, в місті Ізмаїл, оскільки минулий рік там виявився рекордно сухим, а з початку 2020-го рясних дощів також не було.

“Посіви озимих починають гинути. Аграрії там у паніці. Тому що основні циклони проходять у більш північних широтах. А у них постійне переважання антициклону й дефіцит опадів”, – розповів Кибальчич.

Раніше ми писали: За коронавірусом йдуть потоп, посуха й голод. Прогнози на 2020 рік невтішні

Синоптик зазначив, що середньорічна температура у регіонах країни піднялася вище за норму. Наприклад, у Харкові вона зросла на два градуси.

“У нас в Харкові зараз середньорічна температура така, як в середині ХХ століття була характерна для Херсона або Ужгорода. Природно, на півдні ще спекотніше”, – пояснив Кибальчич.

Він додав, що в Євразійській частині глобальне потепління виражається дуже інтенсивно. Екваторіальна частина, тропічні регіони не так схильні до зміни клімату, там все відбувається повільно. А у нас, в більш північних широтах, це більш помітно.

Також синоптик Ігор Кибальчич спрогнозував, що, незважаючи на аномально теплу зиму і ранню весну, літо 2020 року в Україні не буде сильно спекотним.

Три області України стануть пустелею? Прогноз синоптика

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×