Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Стало відомо, хто представить Україну на інавгурації Байдена

Стало відомо, хто представить Україну на інавгурації Байдена

Українську державу на інавгурації президента США Джо Байдена офіційно представлятиме посол України у Вашингтоні Володимир Єльченко.

Про це він сказав у понеділок в ексклюзивному коментарі Укрінформу, передає НСН.

«Інавгурація президента – це спеціальна церемонія в США, яка точно не пов’язана із зустрічами з іноземними лідерами. Для цього існують окремі офіційні візити»,

– пояснив Єльченко.

Стало відомо, хто представить Україну на інавгурації Байдена

Враховуючи те, що в США досі триває складна пандемічна ситуація, пов‘язана з COVID-19, цілком зрозуміло, що усі країни будуть представлені на рівні послів, які вже перебувають у Вашингтоні, зауважив Єльченко.

Як уточнили в пресслужбі Посольства України в США, це стосується всіх без винятку країн, які мають свої посольства в Сполучених Штатах.

«Цього року інавгураційний комітет поінформував нотою всі іноземні дипломатичні представництва у Вашингтоні, що жодних змін стосовно рівня участі не передбачається»,

– зауважили в українському посольстві.

Як повідомлялось, колишній віцепрезидент США демократ Джо Байден дістав перемогу на виборах глави Білого дому 3 листопада минулого року. Його інавгурація запланована на 20 січня.

За традицією, обраний президент складає присягу на балконі Конгресу США в присутності запрошених гостей та багатотисячного натовпу американців. Водночас, через карантинні заходи, пов’язані з пандемією COVID-19, інавгураційний комітет оголосив про введення обмежень на церемонії, а команда Джо Байдена й Камали Гарріс звернулася до американців з проханням залишатися вдома в цей день. Крім того, передбачаються зміни в процедурі традиційної ходи президента від Капітолія до Білого дому.

Читайте ще: “Підбурювання до заколоту”: Конгрес США запустив процедуру імпічменту Трампа

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×