Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Сьогодні Лукашенко і Путін проведуть переговори у Сочі

Сьогодні Лукашенко і Путін проведуть переговори у Сочі

Александр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, у понеділок вранці вилетів до Росії на переговори з президентом РФ Владіміром Путіним, передає Європейська правда, інформує НСН.

Відео з бортом Лукашенка перед зльотом опублікував телеграм-канал Пул первого.

Як повідомляє білоруське державне агентство БелТА з посиланням на пресслужбу Лукашенка, у Сочі відбудеться зустріч з президентом Росії Владіміром Путіним. Переговори пройдуть у форматі “один на один”.

Відзначається, що лідери обговорять “тематику союзних відносин, розглянуть міжнародну проблематику і ситуацію в регіоні, питання спільного реагування на виникаючі виклики”.

Нагадаємо, 30 серпня після телефонної розмови Лукашенка та президента РФ Владіміра Путіна їхні пресслужби оголосили, що лідери домовилися “в найближчі тижні провести зустріч у Москві”.  

Раніше наприкінці серпня Владімір Путін у своїх інтерв’ю російським ЗМІ заявив, що підготував для Александра Лукашенка “резерв” з російських силовиків, але їх нібито домовилися використовувати лише у разі, якщо ситуація почне виходити з-під контролю. 

Низка країн та генсек НАТО після цього застерегли Росію від втручання у внутрішні справи Білорусі.

Як передає ТСН, раніше Bloomberg з посиланням на п’ять неназваних джерел, наближених до Кремля, повідомляв, що президент Росії Володимир Путін не вірить у здатність протестувальників повалити режим його білоруського колеги. За словами джерел, російська влада була приголомшена масштабами протестів у Білорусі. Попри те, що Москва не довіряє Лукашенку, вона не хоче допустити прихід опозиційних сил до влади шляхом вуличних акцій. Тому Кремль підтримуватиме Лукашенка, підштовхуючи його до поступового передавання влади.

Читайте ще: Путін просив Лукашенка поговорити з Зеленським

Сьогодні Лукашенко і Путін проведуть переговори у Сочі

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×