Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Шарій хоче заборонити “Партію Шарія”

Шарій хоче заборонити "Партію Шарія"

Віктор Шарій звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою заборонити «Партію Шарія», пов’язану з проросійським блогером Анатолієм Шарієм. Про це повідомляє пресслужба ОАСК, інформує Громадське, передає НСН.

Позивач вимагає зобов’язати міністерство юстиції через суд заборонити діяльність «Партії Шарія». На його думку, «використання його прізвища в назві партії не повинно відбуватись без його згоди».

Віктор Шарій також у позові вказав, що не є членом партії, не працює в ній та не входить до складу її керівних органів.

Окружний адмінсуд наразі не відкрив провадження у справі.

Це принаймні друга спроба заборонити політсилу через ОАСК: у липні той повідомляв про інше позовне звернення, де підставою для заборони «Партії Шарія» вказувалося порушення закону про декомунізацію.

«Партія Шарія» — політичний проєкт проросійського блогера Анатолія Шарія. На парламентських виборах 2019 року партія здобула 2,2% голосів виборці за мінімального прохідного бар’єру в 5%.

Через той же Окружний адмінсуд «Партія Шарія» намагалася відсудити 3,2 мільйона гривень держфінансування (вона його не отримала, бо потім змінили законодавство, аби на гроші могли претендувати лише партії в парламенті), але безуспішно.

Читайте ще: На Зеленського подали до суду: вимагають скасувати опитування в день виборів

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×