Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Полковника “Альфи” затримали за підготовку вбивства генерала СБУ (фото)

Полковника "Альфи" затримали за підготовку вбивства генерала СБУ (фото)

Полковник спецпідрозділу СБУ “Альфа” Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.

Про це повідомив журналіст, головний редактор інтернет-видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов, їнформує Українська правда, передає НСН.

За даними джерел Бутусова в СБУ, у п’ятницю, 22 січня, Расюк був затриманий за підозрою в організації замовного вбивства. Нібито він збирався передати гроші за вбивство “правої руки” і друга голови СБУ Івана Баканова – начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, колишнього прокурора і чиновника, якому президент Володимир Зеленський через рік служби в СБУ присвоїв звання бригадного генерала.

Полковника "Альфи" затримали за підготовку вбивства генерала СБУ (фото)

За версією СБУ, замовником вбивства Наумова нібито виступав Дмитро Нескоромний, полковник СБУ, який з 1 липня по 8 листопада 2019 року був заступником голови СБУ, а з 8 листопада по 13 березня 2020-го був першим заступником голови СБУ-начальником Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ. Зараз він перебуває у складі СБУ без посади.

Джерела журналіста в Держприкордонслужбі повідомили, що Нескоромного розшукують, йому заборонено виїзд з України.

Полковника "Альфи" затримали за підготовку вбивства генерала СБУ (фото)

За словами Бутусова, передумови для таких “бригадних” розборок виникли вже давно.

“Кожен підприємець, який займається експортом-імпортом товарів народного споживання, знає, що економічні підрозділи СБУ у великому масштабі здійснюють рекет і вимагання, по суті “кришують” тіньовий бізнес. На початку 2020-го року головним “рішалою” був Нескоромний. Але за останній рік усі сфери тіньового бізнесу СБУ підім’яв під себе права рука і найближчий друг голови СБУ Івана Баканова Андрій Наумов”,

— написав Бутусов.

Крім того, джерела Української правди також підтверджують інформацію про затримання Расюка за підозрою в підготовці вбивства Наумова.

Полковника "Альфи" затримали за підготовку вбивства генерала СБУ (фото)

Наразі на сайті СБУ повідомлення про затримання немає.

ОНОВЛЕНО: У коментарі Українській правді Служба безпеки України підтвердила інформацію про затримання свого діючого працівника і попередження вбивства співробітника спецслужби.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×