Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Нардепів-прогульників оштрафували на 30 млн гривень

Нардепів-прогульників оштрафували на 30 млн гривень

Верховна Рада за минулий рік зекономила для державного бюджету України 30 мільйонів гривень за рахунок штрафів для нардепів-прогульників.

Про це розповів нардеп від фракції “Слуга народу” Павло Фролов в ефірі телеканалу “Україна 24”, передає Українська правда, інформує НСН.

“Ми передбачили в цьому скликанні дуже суттєві штрафи для тих депутатів, які не ходять на роботу або не відвідують засідання комітету. Тобто, якщо за місяць відсоток голосування в депутата менше 70%, то депутат не отримує 42 тисячі гривень “депутатських”,

— повідомив Фролов.

«Таким чином, наприклад, минулого (2020-го) року понад 30 мільйонів гривень зекономлено і повернуто до бюджету. Раніше такої практики не було”,

— додає нардеп.

Раніше нардепка від “Слуги народу” Євгенія Кравчук розповідала, що у Верховній Раді залишається великою проблемою притягнення до відповідальності депутатів-“кнопкодавів”.

Передісторія: 

  • 16 жовтня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон про позбавлення народних депутатів права на депутатські виплати, якщо вони без поважної причини не голосують на пленарних засіданнях чи пропускають засідання комітетів.
  • Вже за листопад 2019 року нардепів отшрафували майже на 3 мільйони гривень за пропуски засідань Верховної Ради без поважних причин та неголосування за законопроекти, повідомляв рух “Чесно”.
Читайте ще: Зеленський отримав понад 4 млн грн роялті від “Кварталу 95”

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×