Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Адвокат підозрюваної в загибелі однорічної дитини в Запоріжжі подав апеляцію, суд розглянув клопотання

Адвокат підозрюваної в загибелі однорічної дитини в Запоріжжі подав апеляцію, суд розглянув клопотання

Адвокат підозрюваної Павло Будилка вимагає пом’якшити запобіжний захід та перекваліфікувати статтю обвинувачення своєї підзахисної. Він спирається на висновки судмедекспертизи, згідно з якою смерть дівчинки визнана нещасним випадком — з посиланням на Субота плюс повідомляє Суспільне, передає НСН.

Апеляція у справі про смерть дитини в квартирі приватної доглядальниці була подана 9 червня. Судове засідання в апеляційному суді було призначено на п’ятницю 12 червня на 10:00. Адвокат Ірини Суханової впевнений, що жінка повинна знаходиться під домашнім арештом, тому що це збіг обставин і ненавмисне вбивство.

«Є спосіб вбивства подушкою, а способу вбивства рушником не існує. Будь-який рушник дозволяє дихати і нічого не блокує. Це нещасний випадок. На сьогоднішній день два судмедексперта підтвердили причину смерті дитини про те, що смерть дівчинки – це нещасний випадок, вона померла через годину, як її привели до няні», – каже адвокат.

За словами адвоката, його підзахисній загрожує стаття за ненавмисне вбивство або залишення в небезпеці (покарання 3-5 років або 3-8 років в’язниці).

Як стало відомо НСН, Запорізький апеляційний суд вже розглянув клопотання адвоката.

Як передає Субота плюс, сьогодні, 12 червня, судді Запорізького апеляційного суду не задовольнили апеляцію адвоката “няні” з нелегального дитячого садка в Запоріжжі. Вони залишили без змін рішення Шевченківського районного суду. 51-річна Ірині Суханова буде знаходиться в СІЗО до 2 серпня.

Адвокат підозрюваної в загибелі однорічної дитини в Запоріжжі подав апеляцію, суд розглянув клопотання

Що відомо:

29 травня о 8:50 Аліна Гак віддала свою однорічну доньку приватній доглядальниці на пробний день. За годину Аліні зателефонувала жінка та повідомила: «Ваша дитина не дихає». Коли жінка із чоловіком приїхала на вулицю Авраменка, де знаходився приватний дитячий садок, дитина вже померла. Відкрите кримінальне провадження за 2 ст. 115 ККУ (Умисне вбивство).

4 червня було опубліковане відео з камери спостереження, на якому видно, як доглядальниця закриває обличчя дитини подушкою. Жінка та її дочка запевняють, що це спеціальна подушка для підтримки голови дитини.

5 червня власницю нелегального приватного дитсадка, взяли під варту на два місяці, до 2 серпня. Адвокат підозрюваної наполягав на тому, що стався нещасний випадок, у той час як захист потерпілої сторони наголошував, що в даному випадку йдеться про жорстоке поводження з дітьми, а тому запобіжним заходом може бути лише тримання під вартою. У підсумку, суд задовольнив клопотання адвоката батьків загиблої дитини.

8 червня дочка обвинуваченої у справі про смерть немовляти розказала свою версію подій. За словами Наталії, дочки 51-річної “няні”, вона була присутня в квартирі по вулиці Авраменка, коли дитина померла. Дівчина каже, що намагалася викликати швидку, коли стало зрозуміло, що дитині погано, але лікарі не встигли приїхати вчасно.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×