Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Посадка на Місяць очима Ніла Армстронга – реконструкція NASA (відео)

Посадка на Місяць очима Ніла Армстронга - реконструкція NASA (відео)

Напередодні 50-ї річниці висадки першої людини на Місяць, NASA створило симуляцію відео, на якій від особи Ніла Армстронга можна спостерігати посадку корабля Аполлон 11 на спутник Землі.

Фахівці скористалися оригінальним відео з камери біля вікна Базза Олдріна та реконструювали цей короткий ролик у високій роздільній здатності і симулювали його так, наче камера знімає з вікна Ніла Армстронга у кораблі Аполлон 11.

В результаті вийшов правдоподібний трихвилинний ролик у хорошій якості, на якому є навіть оригінальні записи розмов між командою Аполлона в миті першої в історії людства посадки на Місяць.

Для більшої реалістичності творці відео також залишили всі фактичні дані про посадку, враховуючи широту, довготу, положення корабля, його швидкість і висоту.

50 років з дня висадки першої людини на Місяць виповниться 20 липня 2019-го о 20:17:39 за Всесвітнім координованим часом (UTC). У цей момент в 1969-му командир екіпажу Ніл Армстронг і пілот Базз Олдрін посадили місячний модуль корабля у південно-західному районі Моря Спокою.

Астронавти залишалися на поверхні Місяця протягом 21 години 36 хвилин і 21 секунди. Весь цей час пілот командного модуля Майкл Коллінз чекав їх на навколомісячній орбіті. Армстронг і Олдрін вийшли на поверхню Місяця один раз, і провели там 2 години 31 хвилину 40 секунд. Першою людиною, яка ступила на Місяць, став Ніл Армстронг. Це відбулось 21 липня, о 2:56:15 UTC. За 15 хвилин до нього приєднався Олдрін.

За матеріалами techno.nv.ua.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×