Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Поліція виявляє «громадських активістів», пов’язаних з криміналом

Поліція виявляє «громадських активістів», пов’язаних з криміналом

З початку року поліція викрила кілька груп «громадських активістів», які займалися криміналом. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Національної поліції.

Серед викритих – керівники ГО, які позиціонували себе борцями з корупцією та свавіллям влади. Дев’ятьом особам вже повідомлено про підозру

Виявляється, що так звані активісти вимагали у громадян певні суми коштів за не проведення заходів, спрямованих на дискредитацію особи. Перед тим ретельно готувалися: збирали інформацію про членів родини, розповсюджували фейкові матеріали компрометуючого змісту.

Так, наприклад, у м. Дніпро був затриманий керівник громадської організації за вимагання та отримання 10 тисяч доларів США від підприємця. Гроші були передані для того, щоб зупинити розповсюдження компрометуючої інформації про підприємця, членів його родини та про його господарську діяльність.

Поліція виявляє «громадських активістів», пов’язаних з криміналом

Поліцейські задокументували, що частина зловмисників займалася збором інформації шляхом зламу особистих поштових скриньок, месенджерів, баз даних, інші – систематизували отримані дані, готували фейкові матеріали для медіа, організовували мітинги та акції протесту або керували всім процесом та координували дії інших.

Правопорушники нехтували нормами законодавства, порушуючи його задля власних корисливих цілей. Коли ж правоохоронні органи на підставі рішення суду проводили необхідні процесуальні дії стосовно осіб, причетних до протиправної діяльності, – ті розпочинали кампанію з дискредитації правоохоронців через ЗМІ. Такі кампанії мотивувалися як переслідування правоохоронними органами затриманих громадян за начебто їх активну громадянську позицію. Насправді це лише один із способів уникнути відповідальності за вчинення протиправних дій та порушення норм чинного законодавства.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×