Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Після атаки в Ідлібі Туреччина відкрила кордони в ЄС для сирійських біженців

Після атаки в Ідлібі Туреччина відкрила кордони в ЄС для сирійських біженців

Туреччина більше не буде стримувати на кордоні сирійських біженців, які намагаються потрапити до Європи, через загострення ситуації в Ідлібі. Про це НСН стало відомо з повідомлення Європейської правди, яка посилається на Reuters.

«Ми вирішили, по суті, негайно, перестати зупиняти сирійських біженців, які намагаються дістатися до Європи по суші або по морю. Всі біженці, включаючи сирійців, тепер можуть в’їжджати до Європейського Союзу», — у коментарі Reuters сказав чиновник, який побажав залишитися неназваним.

Він додав, що в очікуванні швидкого прибуття біженців з Ідлібу турецьким поліцейським, береговій охороні і прикордонним службам було наказано не втручатися в ситуацію на сухопутних і морських шляхах біженців.

Як пише Reuters, Туреччина таким чином сподівається швидко залучити західні держави до протистояння в Ідлібі.

Близько мільйона мирних жителів були переміщені до турецького кордону з грудня, коли підтримувані Росією сирійські урядові сили захопили територію у підтримуваних Туреччиною сирійських повстанців.

Як повідомляла Європейська правда раніше, у ніч на п’ятницю щонайменше 33 турецьких військових загинули в сирійській провінції Ідліб в результаті авіаударів армії президента Сирії Башара Асада та російських військ.

Повідомлялося, що під авіаудари потрапили дві колони турецьких військ, у Twitter з’являються відео наслідків ударів. За попередніми даними, в авіаударах брали участь і сирійські, і російські літаки.

Раніше в четвер загинули ще троє турецьких військових. Щонайменше 50 військових Туреччини вбито в Ідлібі з початку лютого.

Повітряний удар відбувся після того, як російська делегація провела два дні в Анкарі для переговорів з турецькими посадовими особами щодо ситуації в Ідлібі. Сирійські сили, підтримувані Росією, намагаються відбити Ідліб у повстанців, яких підтримують турецькі військові.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар поїхав до кордону між Туреччиною та Сирією після зустрічі з питань безпеки, скликаної президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Після нападу міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

У вересні 2018 року Туреччина та Росія домовились перетворити Ідліб у зону деескалації, в якій дії агресії прямо заборонені.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×