Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Партнерство з НАТО: подробиці нових ініціатив щодо України та Грузії

Партнерство з НАТО: подробиці нових ініціатив щодо України та Грузії

Нові ініціативи НАТО у відносинах з Україною і Грузією зміцнять їх сумісність з Північноатлантичним альянсом. Про це йдеться у письмовій відповіді пресофісу НАТО, пише Укрінформ, передає НСН.

«Міністри закордонних справ НАТО ухвалили подальші ініціативи, що зміцнюють партнерство з Грузією та Україною. Це є частиною відповіді НАТО на розвиток ситуації з безпеки в Чорноморському регіоні. Грузія зможе брати участь у проєктах, які були запропоновані Україні – таких як Регіональна програма безпеки авіаційного простору (Regional Airspace Security Programme) та платформа НАТО – Україна з протидії гібридній війні (NATO-Ukraine Platform on Countering Hybrid Warfare)», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали: Китай приховав масштаби поширення COVID-19 – розвідка США

Окрім того, Україна зможе брати участь у заходах Школи з розбудови оборонних інституцій (Defence Institution Building School) та у діяльності Спільного центру з тренування та оцінки НАТО – Грузія.

«Ми також збільшимо участь обох країн у навчаннях, що відбуваються під егідою країн-союзниць і НАТО в регіоні Чорного моря, для розвитку спроможностей та взаємосумісності», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у четвер, 2 квітня, за підсумками віртуальної зустрічі міністрів закордонних справ заявив, що союзники погодили заходи для подальшого поглиблення партнерства з Україною і Грузією.

Партнерство з НАТО: подробиці нових ініціатив щодо України та Грузії

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×