Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Науковці взбунтувалися проти школи онлайн та написали Зеленському листа

Науковці взбунтувалися проти школи онлайн та написали Зеленському листа

Науковці-фізики, представники наукових установ НАН України, деякі університети та українські школи звернулись до президента України Володимира Зеленського з листом-скаргою на неналежний рівень підготовки телеуроків проекту “Всеукраїнська школа онлайн”, повідомляє НСН із посиланням на Освіта.ua.

Зазначається, що “вихід вчителів з класу” демонструє низький рівень їх професійної підготовки, а онлайна-уроки з фізики для 11 класу наочно демонструють недостатній рівень викладання усталених понять.

“ЗМІ вже повідомляли про неприпустимі фактичні помилки, допущені на дистанційних уроках з різних предметів. Ми ж у відповідності до нашого роду занять маємо на увазі уроки з фізики для 11 класу, які наочно довели, що використання сучасного обладнання і ІТ можливостей не спроможне компенсувати недостатній рівень викладання навіть усталених понять. Водночас, виявилося, що телеуроки були позбавлені редагування та контролю з боку МОН, що очевидно нехай і при побіжному ознайомленні з відеоматеріалом”, – йдеться у листі.

За словами авторів листа, організація масового дистанційного навчання має спиратися на ретельний відбір учителів, якісну підготовку уроків та обов’язковий перегляд кінцевого продукту фахівцями.

“Коли вчителі зі своїм наявним рівнем кваліфікації “вийшли з класу” в простір ТБ, перед нами постала досі прихована проблема реального падіння загальної професійної підготовки самих вчителів, особливо природничих дисциплін”, – йдеться у зверненні.

Автори листа звертаються до президента з проханням навести лад в освітній сфері, шляхом створення комісії, яка могла б оперативно редагувати “учбові онлайн-програми”.

“Зі свого боку, запевняємо Вас у нашій повній готовності долучитися до відповідної роботи в частині відбору викладачів для телеуроків, їхнього (уроків) експертного супроводу, обговорення змісту і форм навчання, оперативного редагування учбових онлайн-програм тощо. Зокрема, на нашу думку, було б доцільним дати доручення МОН України створити із залученням Відділень НАН України комісії, які б контролювали матеріали, призначені для цієї мети”, – йдеться у листі.

Науковці взбунтувалися проти школи онлайн та написали Зеленському листа

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×