Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На джерело гарячої води перетворилася криниця мешканки Житомирщини – відео

На Житомирщині криниця місцевої мешканки раптом перетворилася на джерело гарячої води. Це неабияк спантеличило не лише власницю колодязя, але й вчених, які приїхали досліджувати феномен.

Про це йдеться в сюжеті «Суспільного».

За словами мешканки села Тайки Ємільчинського району Надії Борисюк, вода «з підігрівом» з’явилася в її криниці восени минулого року. До того 50-річна криниця нічим не відрізнялася від свої «колег» у селі.

Спочатку вода була жовта і дуже брудна, проте з часом очистилася. Зараз люди кажуть, що на смак вона нічим не відрізняється від звичайної.

На джерело гарячої води перетворилася криниця мешканки Житомирщини - відео

Воду на аналізи з криниці брали спеціалісти Поліського національного університету. Рідину перевірили на вміст шкідливих речовин, однак нічого надзвичайного не виявили, крім підвищеного рівня нітратів. Однак і у цілком звичайний криниці сусіда нітрати перевищують допустиму норму.

Радіологічний аналіз теж не показав відхилень від норми. Термальним джерело теж назвати не можна, бо солі не перевищують норму.

Тепер дослідити криницю мають геофізики. Припускають, що гарячу воду могли «пустити» в криницю тріщини в тектонічних плитах чи якісь підземні реакції.

На джерело гарячої води перетворилася криниця мешканки Житомирщини - відеоНа джерело гарячої води перетворилася криниця мешканки Житомирщини – відео
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×