Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Донбассе началось отведение украинских войск (обновлено)

никополь, нікополь, Нікополь, Никополь

Сегодня, 29 октября, на Донбассе проходит отведение украинских войск в районе населенного пункта Золотое. Об этом Nikopolnews узнал из сообщения информагентства «Интерфакс-Украина», которое ссылается на министра иностранных дел Украины Пристайко.

Согласно информации, полученной Nikopolnews, об этом министр сообщил журналистам в Мариуполе во вторник.

“До самой встречи в “Нормандском формате” будет разведение на тех участках, которые мы согласовали. В Золотом разведение происходит прямо сейчас. Мы стартуем с сегодняшнего дня”, – сказал Пристайко.

Как известно, согласно достигнутым на переговорах в Минске договоренностям, разведение сил в районе Золотого и Петровского должно было начаться в понедельник, 7 октября.

Основное условие начала процесса разведения – соблюдение режима прекращения огня на участке разведения в течение 7 дней, что должна подтвердить СММ ОБСЕ.

“Почему мы задержались? Нам нужно, чтобы это было не просто отведение, а оно должно быть проверено и подтверждено СММ ОБСЕ. Мы дали им время на подготовку”, – отметил Пристайко.

Министр также уточнил, что после Золотого и соблюдения необходимого режима прекращения огня будет также разведение сил в Петровском.

В свою очередь президент Украины Владимир Зеленский в кулуарах инвестиционного форума в Мариуполе на просьбу агентства “Интерфакс-Украина” прокомментировать разведение сил в Золотом сказал: “Дождитесь, пожалуйста, официального ответа от ООС”.

Тем временем в ООС сообщают, что противник продолжает нарушать режим прекращения огня, в том числе и на участках разведения.

«Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що противник продовжує порушувати режим припинення вогню.
Так, НЗФ РФ заявляючи про готовність провести розведення сил і засобів на ділянці розведення №2, вчора 5 разів здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів, АГС та стрілецької зброї в 5-ти кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4).
Не дивлячись на готовність Збройних Сил України провести розведення сил і засобів на ділянці розведення №2 окупанти демонструють своє небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань. 
Варто зазначити, що українською стороною вжито усіх необхідних заходів, і відведення сил і засобів не послабить оборонні можливості українських підрозділів на визначеній ділянці, а влада, ні в якому разі, не залишить місцеве населення поза увагою, оскільки всі заходи проводяться з однією метою – безпека на зазначених ділянках розведення», – сообщает штаб.

никополь, нікополь, Нікополь, Никополь

Позже в ООС подвердили начало процесса разведения войск, опубликовав следующее сообщение, которое несколько противоречит предыдущему:

«Повідомляємо, що сьогодні, 29 жовтня 2019 року, о 12.00 годині розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня.

Представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було підтверджено початок розведення сил та засобів.

Українською стороною буде вжито всіх необхідних заходів, і відведення сил і засобів не послабить оборонні можливості українських підрозділів на визначеній ділянці, а влада ні в якому разі не залишить місцеве населення поза увагою, оскільки всі заходи проводяться з однією метою – безпека на зазначених ділянках розведення, збереження життя та здоров’я мирних жителів та військовослужбовців. Зазначаємо, що обстріл, про який повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил та засобів».

никополь, нікополь, Нікополь, Никополь

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×