Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Донбасі загинув 27-річний український військовий, ще одного поранено

На Донбасі загинув 27-річний український військовий, ще одного поранено

Знову чорні новини прийшли з Донбасу. Загинув молодий український військовий. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення прес-центру ООС, а також Вінницької ОДА.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews з вечірнього зведення штабу ООС 24 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних один військовослужбовець отримав поранення не сумісне з життям.

У Вінницькій ОДА уточнюють, що загинув старший солдат Андрій Сторожук 1992 року народження з міста Хмельник, що на Вінниччині.

“Загинув під час виконання бойового завдання від пострілу снайпера в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області в зоні проведення ООС. Вогнепальне поранення несумісне з життям”, – йдеться в повідомленні.

Бійця поховають в рідному селі Педоси Хмільницького району. За попередньою інформацією, похорон відбудеться 26 вересня 2019 року.

У загиблого залишився дворічний син.

Офіцер пресцентру Об’єднаних сил Світлана Халімоненко повідомила, що окрім загиблого, є ще поранений.

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Також, з гранатометів різних систем, снайперської та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 4 обстріли позицій Об’єднаних сил:

  • неподалік Красногорівки з напрямку Старомихайлівки – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
  • двічі поблизу Мар’їнки з напрямку Трудівського – з автоматичного гранатомета, снайперської та стрілецької зброї;
  • неподалік Павлополя з напрямку Українського – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” противник здійснив 5 обстрілів позицій Об’єднаних сил:

  • двічі поблизу Травневого з напрямку Доломітного – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
  • неподалік Кримського з напрямку Донецького – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
  • поблизу Новолуганського з напрямку Доломітного – з гранатометів різних систем;
  • неподалік Троїцького з напрямку Калинового – зі стрілецької зброї.

23 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 24 рази порушили режим припинення вогню. Вчора противник порушуючи Мінські угоди, чотири рази обстріляв ділянку розведення №3 в районі Богданівки з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Також обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Крім того, ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Богданівки, Новотроїцького, Водяного, Пищевика, Гнутового, Талаківки, Новогнатівки, Красногорівки, Луганського, Попасної, Новолуганського, Оріхового, Травневого, Зайцевого.

За минулу добу два військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил отримали поранення.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×