Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Донбасі загинула жінка-медик (фото)

На Донбасі загинула жінка-медик (фото)

На Донбасі сьогодні, 1 лютого, Україна зазнала важкої непоправної втрати. Загинула військовий медик. Про це НСН стало відомо з повідомлення штабу ООС.

«З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 1 лютого, в результаті злочинних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ позицій українських захисників поблизу Новотошківського, загинула старший бойовий медик одного з підрозділів Об’єднаних сил

Під час доставки медикаментів на позицію, жінка потрапила під ворожий обстріл та отримала множинні осколкові поранення, несумісні з життям.

Командування об’єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким полеглої української захисниці.

Вічна пам’ять Герою!», – йдеться в повідомленні штабу.

На Донбасі загинула жінка-медик (фото)

Як повідомляють знайомі загиблої у соцмережах, медика звали Клавдія Ситник, їй було 33 роки.

На Донбасі загинула жінка-медик (фото)

Пізніше повідомлення про загибель медика з`явилося на сторінці 93-ї окремої механізованої бригади, в якій вона служила. 

«Сьогодні ми втратили бійця.

Від обстрілу терористичних збройних формувань у районі Новотошківського Луганської області загинула старший бойовий медик механізованої роти сержант Ситник Клавдія Володимирівна (дівоче прізвище – Король).

Вона загинула від наскрізного уламкового поранення в грудну клітину зліва, коли несла ліки хворому бійцю. Клавдія була у засобах захисту.

У цей час цю ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Експерти ще встановлюють, уламком від якого саме снаряду було вбито нашого медика.

Клавдія народилася 25 лютого 1986 року у смт. Зачепилівка на Харківщині, де постійно проживала. Закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером за освітою, проходила практику на швидкій допомозі.

У лютому 2017 року призвалася на військову службу у Зачепилівському військкоматі й уклала трирічний контракт зі Збройними Силами. Служила у 54-й окремій механізованій бригаді, а у жовтні минулого року перейшла до холодноярців, коли бригада тренувалася на Яворівському полігоні.

Сьогодні осиротіла донька Юлія 2008 року народження. Також у Клавдії залишилися тато, мама і молодша сестра, яка має інвалідність.

«Вона була відвертою і справедливою. Щира, конкретна, якщо правду, то влоба! Справжній правдоруб. За це її і любили», – каже про загиблу друг Анатолій з її рідного міста.

Бригада висловлює глибокі співчуття рідним, близьким та побратимам бойового медика у зв’язку з тяжкою втратою. Вічна слава Клавдії!»

На Донбасі загинула жінка-медик (фото)

На Донбасі загинула жінка-медик (фото)

Нагадаємо, у січні 2020 року Україна втратила 11 своїх захисників. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким загиблих.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×