Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Місія МВФ завершує роботу в Україні. Який результат?

Місія МВФ завершує роботу в Україні. Який результат?

Сьогодні, 26 вересня місія Міжнародного валютного фонду завершує свою роботу в Україні та відправляється до Вашингтону. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Громадське.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, зустрічі ще тривають, а про результати планують повідомити завтра.

Слід відмітити, що агенція «УНН», посилаючись на власні джерела, повідомила, що представники МВФ за час свого перебування в Україні так і не домовилися з урядом про нову програму співпраці.

Зокрема, видання зазначає, що на результати переговорів вплинула заява прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо «пошуку компромісу» з колишніми власниками ПриватБанку щодо вирішення судових спорів про націоналізацію банку.

Нагадаємо, що 17 вересня видання Financial Times опублікувало статтю, у якій надало коментар Гончарука щодо ймовірного компромісу з Ігорем Коломойським щодо ПриватБанку. Згодом у прес-службі Гончарука повідомили, що ніяких переговорів з колишніми власниками банку не ведуть.

«Я абсолютно переконаний, що нам потрібно зосередитися на зростанні зараз і шукати спільні рішення замість того, щоб витрачати наші ресурси на знищення одне одного. Тож я дуже позитивно ставлюся до риторики, спрямованої на пошук компромісу», — заявив Гончарук.

У статті також зазначають, що Гончарук заявив про необхідність пошуку компромісу спільно з МВФ.

13 вересня Коломойський заявив про появу «вікна можливостей» в укладанні мирової угоди з ПриватБанком.

«Якась мирова угода, якось вийти із ситуації. Вона ж не може бути вічно напруженою. Сьогодні хороше вікно можливостей», — додав Коломойський.

12 вересня в Україні офіційно розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду. Її представники прибули до Києва 11 вересня. 13 вересня представники МВФ зустрілися з керівництвом НБУ. 25 вересня представники місії провели зустріч з радою Національного банку та обговорили умови нової кредитної програми для України.

Раніше у Нацбанку повідомляли, що нова програма співпраці з МВФ буде терміном до 4 років, а обсяг її фінансування складе до 10 мільярдів доларів.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×