Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Мінюст України пропонує скасувати люстрацію комуністів

Мінюст України пропонує скасувати люстрацію комуністів

Міністр юстиції Денис Малюська виступає за те, щоб скасувати люстрацію чиновників Компартії і тих, які працювали за часів СРСР, а також застосовувати індивідуальний підхід для люстрації інших службовців. Про це НСН повідомляє з посиланням на Українську правду.

Як стало відомо НСН , відповідну заяву Малюська зробив 24 червня під час виступу у Конституційному суді щодо закону про очищення влади.

“Наше бачення, що ті категорії, які зараз записані у законі про очищення влади, варто розділи на 3 групи.

Перша – люстрація чиновників Компартії і тих, які працювали за часів Радянського союзу. З часів Радянського союзу сплило чимало років, і люструвати їх на 10 років абсолютно незрозуміло, неактуально й необґрунтовано, баланс інтересів явно порушено, і є втручання держави у приватне життя без державно-публічно обґрунтованого інтересу.

Тому цю категорію осіб, на нашу думку, слід із закону виводити. Вони не мають бути за жодних підстав люстрованими, жодного державно-публічного інтересу тут немає”,

– сказав він.

Разом з тим, Малюська додав, що необхідно залишити під “автоматичною люстрацією”, топчиновників, членів уряду і керівників адміністрації президента – тобто тих осіб, які “з вірогідністю  99,9% впливали на формування державної політики у той час”.

За словами міністра, у цьому “дійсно є сенс”, і тому це знайшло відображення у їхньому законопроєкті.

До решти “абсолютної більшості” люстрованих чиновників, на думку Малюськи, потрібно застосовувати “індивідуальний підхід”. 

Мінюст України пропонує скасувати люстрацію комуністів

Раніше ми повідомляли: МЗС України направило ноту протесту Росії через військові паради в окупованому Криму і ОРДЛО

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×