Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

“Легалізація” водіїв електросамокатів: в Раді зареєстровано проєкт закону

"Легалізація" водіїв електросамокатів: в Раді зареєстровано проєкт закону

Народні депутати від фракції «Голосу» внесли до Верховної Ради проєкт закону, яким пропонується «легалізувати» як учасників дорожнього руху власників персонального легкого електротранспорту: електричних скутерів, cігвеїв, гіробордів, гіроскутерів. Про це НСН дізналася з повідомлення партії.

У проєкті закону йдеться про те, що власники персонального електротранспорту, як і велосипедисти, мають право їздити по спеціальних велосипедних доріжках. Якщо їх немає, пересуватися можна по краю проїжджої частини дороги чи узбіччю.

«Легкий електротранспорт має бути справний, обладнаний світлоповертачами та, якщо це передбачено розробниками, звуковим сигналом. Люди, які керують персональним електротранспортом у темну пору доби чи недостатній видимості зобов’язані мати увімкнену фару або ліхтар. Вони не можуть пересуватися на транспорті у стані алкогольного сп’яніння та під час їзди користуватися мобільними телефонами, тримаючи їх у руці» — зазначають в «Голосі».

"Легалізація" водіїв електросамокатів: в Раді зареєстровано проєкт закону

Ініціаторами законопроекту стали Юлія Клименко, Олександр Горенюк, Наталія Піпа, Галина Васильченко, Соломія Бобровська, Оксана Савчук та Ярослав Юрчишин.

«Користувачі доволі часто нехтують елементарними правилами безпеки та наражають на небезпеку інших учасників дорожнього руху, створюючи аварійні ситуації. Наше завдання — віднайти кращий баланс між людьми, які використовують новітню електротехніку та іншими учасниками дорожнього руху. Особливо це потрібно водіям, які щиро не знають як реагувати на людей на електроколесах, гіроскутерах та електросамокатах», — розповіла Юлія Клименко, депутатка фракції «Голосу» у Верховній Раді, перша заступниця голови комітету з питань транспорту та інфраструктури.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×