Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Коли в Україні подешевшає картопля? Прогноз експерта

Коли в Україні подешевшає картопля? Прогноз експерта

У серпні 2019 року ціни на картоплю в Україні зросли, що є нетиповим явищем. Чи буде зниження вартості одного з основних продуктів на столах українців. Про це Nikopolnews дізнався з матеріалу на сайті kurkul.com.

Згідно отриманої Nikopolnews інформації, поточне зростання ціни на картоплю — це наслідок впливу погодних умов на терміни посадки та визрівання картоплі. Так вважає керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

За її словами, урожайність ранніх та середніх сортів знизилася у 1,5 рази у порівнянні з минулим роком.

Саме тому літом ми побачили рекордно високі ціни на цю продукцію. Ситуацію по пізніх сортах поки що оцінювати зарано, хоча за різними оцінками комерційних виробників, врожайність буде нижчою на 10-30%. Але не це є приводом для поточного зростання ціни, головна причина — затримка у визріванні бульб пізніх сортів,

— переконана Тетяна Гетьман.

За її словами, минулого року більшість українських господарств вже почали збирати врожай, а в цьому році навіть на Півдні фермери почнуть це робити за 7-10 днів. 

Тобто, можливо, що в кінці серпня ціни на картоплю почнуть знижуватись і навіть імпорт може призупинитись,

—  підсумувала Тетяна Гетьман.

Станом на 20 серпня 2019 р. на гуртовому ринку ОРСП «Шувар» картопля пропонується по 10-12 грн/кг (€0,36-0,43/кг), це в 2,5 рази дорожче, ніж в попередні 2 сезони. Ціни тримаються на рекордних показниках протягом всього серпня, в тім і попит на картоплю на «Шуварі» в останній місяць літа є найбільшим серед інших складових «борщового набору».

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×