Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Коболєв пропонує приватизувати “Нафтогаз”, аби закрити питання високих премій

Коболєв пропонує приватизувати "Нафтогаз", аби закрити питання високих премій

Голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв пропонує приватизувати держкомпанію, аби закінчити дискусії щодо виплати премій та зарплат. Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

“Після анбандлінгу нічого не заважає “Нафтогаз” приватизувати, він коштує масу грошей.

…Частково, повністю, як виберуть. І закінчиться дискусія про зарплати в “Нафтогазі”. Компанія приносить дуже багато грошей в бюджет. Це факт, більше за інших.

Всі кажуть: “Вона приносить гроші, але нам не подобається, що менеджмент отримує ринкову зарплату, тому що це державна компанія”. Ніхто ж не обговорює зарплати в ДТЕК”, – заявив Коболєв.

На думку очільника “Нафтогазу”, діючий контракт держкомпанії з Газпромом можна буде спробувати перевести безпосередньо на нового оператора.

На думку Коболєва через приватизацію “Нафтогазу” держава поліпшить корпоративне управління і отримає ще більше прибутку.

“Якщо держава хоче зберегти донора бюджету, зняти дискусію про зарплати, поліпшити корпоративне управління, щоб, можливо, отримати ще більше грошей, і одноразово отримати істотну суму від цієї компанії – є дуже простий спосіб. 

Ми давно пропонуємо як мінімум міноритарний пакет випустити на біржу. Якщо результат сподобається, продати і все інше.

“Нафтогаз” можна підготувати до IPO за три роки. Всі монопольні функції з компанії вийшли.

Ризиків для енергетичної безпеки країни при нормальному регулюванні ми вже не бачимо. Зробіть крок, і закрийте дискусії”, – резюмує Коболєв.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×