Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Кінець епохи високих ставок: у Нацбанку очікують, що у 2020 році ставки за іпотекою впадуть нижче 15% річних

Кінець епохи високих ставок: у Нацбанку очікують, що у 2020 році ставки за іпотекою впадуть нижче 15% річних

Як стало відомо НСН, у Національному банку очікують, що у 2020 році ставки за іпотекою впадуть нижче 15% річних. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Нацбанку.

«У цьому році очікуємо зниження ставок по іпотеці нижче 15% річних. Три причини, чому банки не хочуть кредитувати іпотеку: мораторій на стягнення майна за валютними кредитами; незахищеність прав кредиторів; непрозорість первинного ринку житла», — зауважила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, аби стимулювати іпотечне кредитування, в країні слід підвищити прозорість ринку нерухомості, посилити відповідальність забудовника за порушення умов угод та забезпечити дотримання Державних будівельних норм.

Як повідомлялось раніше, 11 лютого 2020 року Президент України Володимир Зеленський сказав, що вважає абсолютно реальним завданням домогтися зниження ставки за іпотечними кредитами до 10% річних. Він зазначив, що здешевлення іпотеки — це одне з двох основних завдань, яке ставиться, щоб допомогти розвитку сильного середнього класу в Україні й поверненню тих, хто виїхав із країни.

Читайте ще: Кредитування фермерів: уряд створює фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×