Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Італійців обурює ТАКА допомога російських медиків. На ім’я президента написана петиція

Італійців обурює ТАКА допомога російських медиків. На ім'я президента написана петиція

В Італії створили петицію з питаннями до президента й уряду країни та вимогою розповісти про реальну мету російських військових медиків, які нібито прилетіли боротися з коронавірусом. Повідомляє НСН із посиланням на OBOZREVATEL.

Про це розповіла одна з авторів звернення, громадянка Італії українського походження Наталія Гебріч, яка проживає у Флоренції. Вона зазначила, що документ складено на ім’я керівництва держави та вже розміщено на сайті офіційних петицій.

“Ми ставимо два основні питання, які хвилюють багатьох італійців. Перше – чому замість цивільних лікарів до країни прилетіли російські військові. Це не секрет, що на 15 літаках прибули 104 людини, з них лише 35 медиків (тільки два з них є цивільними) і 13 перекладачів. А решта – це хто? За тиждень їхньої “роботи” в нашій країні ми побачили лише двогодинну дезінфекцію будинку для літніх людей у Бергамо, і все. Друге – ми просимо відреагувати на погрози журналістам la stampa”, – підкреслила Гебріч.

Італійців обурює ТАКА допомога російських медиків. На ім'я президента написана петиція

В Італії спалахнув скандал через конфлікт видання з російськими “медиками”. Так, у відомому італійському ЗМІ прямо написали, що 80% постачань Москви марні для країни, це не більше, ніж просто нагода для військових потрапити до Італії. Офіційний представник Міноборони РФ, генерал-майор Ігор Конашенков звинуватив ресурс у “русофобії”.

Раніше ми писали: Італійці подякували Україні за допомогу піснями Руслани (відео)

“На відміну від Росії, в Італії є свобода слова. Петицію почали підписувати здебільшого італійці, але вона вільна для всіх, хто хоче дізнатися відповіді на ці питання. Хочемо почути правду й від нашої влади, яка так і не пояснила суспільству, навіщо прибуло так багато росіян із погонами, а також чому за весь цей час вони лише одного разу продезінфікували будинок для літніх людей невідомою речовиною?” – цікавиться Наталія.

Також Гербріч додала, що в місті Бергамо, де розміщений один із пунктів російської “допомоги”, місцеві жителі скаржаться на хамську поведінку медиків із Москви. Вже було кілька скандалів.

Італійців обурює ТАКА допомога російських медиків. На ім'я президента написана петиція

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×