Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Готуйтеся. Коронавірус стане сезонною хворобою – прогнозує Ляшко

Готуйтеся. Коронавірус стане сезонною хворобою - прогнозує Ляшко

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко вважає, що коронавірус стане сезонним захворюванням і повертатиметься циклічно.

Таку думку він висловив в інтерв’ю LB, передає НСН 

“Не можу сказати (чи вірус після карантину почне поширюватися активніше – ред.). Але, думаю, до жовтня всі країни вже будуть підготовлені зовсім інакше. Чому я кажу про жовтень – на мою особисту думку, коронавірусна хвороба все ж стане сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно”, – сказав Ляшко.

За його словами, далі потрібно подивитися, як вірус мутуватиме, і як імунітет з цими мутаціями справлятиметься.

“Якщо ми матимемо стійкий імунітет до цього вірусу, і мутації не будуть спричиняти хворобу – це один варіант розвитку подій. Якщо кожна нова мутація призводитиме до виникнення нової хвороби, що ж, тоді нам доведеться жити в нових біологічних реаліях”, – зазначив заступник міністра.

При цьому він висловив надію, що все ж таки з’явиться вакцина або препарати для лікування COVID-19, і людям не доведеться жити постійно в обмежувальних заходах.

Станом на ранок 12 квітня в Україні підтверджено 2 777 випадків COVID-19. За попередню добу отримано 266 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Готуйтеся. Коронавірус стане сезонною хворобою - прогнозує Ляшко

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×