Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Єдиний курсант, що вижив під час авіакатастрофи, розповів про плани на майбутнє

Єдиний курсант, що вижив під час авіакатастрофи, розповів про плани на майбутнє

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба В’ячеслав Золочевський поділився своїми планами на майбутнє. Про це НСН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода.

20-річний хлопець планує продовжити навчання після повернення з лікарні.

За повідомленням, начальник ХНУПС Олександр Турінський передав хлопцю медаль «За військову службу Україні», якою його 6 жовтня нагородив президент Володимир Зеленський.

«Я зробив свій вибір і вирішив продовжити навчання в університеті за обраним фахом. У мене попереду кілька тижнів реабілітації, після чого я наздоганятиму навчальну програму»,

– сказав Золочевський.

Він подякував лікарям і всім, хто переймався його здоров’ям та підтримував його родину.

В’ячеслав Золочевський – єдиний вцілілий в авіакатастрофі військового літака Ан-26 поблизу Чугуєва 25 вересня. Військовий журналіст Юрій Бутусов повідомляє, що хлопця викинуло з уламків літака, коли той вдарився об землю. Тому очевидці і говорили, що він вистрибував з літака. Курсант не отримав ні опіків, ні переломів. Це диво на мільйон – зазначив Бутусов.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня літак Повітряних сил ЗСУ Ан-26 впав біля Чугуєва Харківської області за два кілометри від військового аеродрому. На борту літака 1977 року виробництва було 27 осіб – військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Кожедуба. 25 із них загинули на місці, ще один помер згодом у лікарні.

Єдиний курсант, що вижив під час авіакатастрофи, розповів про плани на майбутнє

Раніше ми повідомляли: Зеленський офіційно озвучив три фінальні питання національного опитування (відео)

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×