Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

До літа карантинити не можна. Це підкосить економіку та громадянські свободи

До літа карантинити не можна. Це підкосить економіку та громадянські свободи

Продовження карантину через СOVID-19 до літа в нинішній формі загрожує загибеллю всього малого і середнього бізнесу і серйозним ударом по громадянських свободах.

Таку думку висловив соціолог, професор, доктор філософських наук Євген Головаха – в інтерв’ю виданню “Лівий берег”, передає НСН.

“Я думаю, що карантин у такій формі, як зараз, до літа продовжувати не можна. Просто не можна, тому що загине весь малий і середній бізнес”, – сказав Головаха.

На його думку, якщо без роботи опиняться мільйони людей, це може закінчитися масовими протестами і зростанням злочинності. Карантин для влади може бути зручний, але в кінцевому рахунку наслідки будуть катастрофічними, вважає соціолог.

“З одного боку, це непогано, тому що люди не будуть бунтувати проти обмеження свободи. З іншого – довго так тривати не може. Не можна нескінченно тримати людей на повідку”, – підкреслив професор.

Раніше ми писали: Коли в Україні відбудеться відновлення руху громадського транспорту

Він вважає помилковою думку, що, наприклад, Китай зміг впоратися з епідемією за такий короткий час завдяки авторитаризму.

“Китай, по-перше, приховав масштаби захворюваності та смертності. А, по-друге, в Китаї не авторитаризм зіграв вирішальне значення, а психотип китайців – їхня здатність до самообмеження, самодисципліни. Це закладено багатьма сторіччями і пов’язане з релігією і культурою Китаю. У нас це неможливо, тому ми, все-таки, маємо брати приклад з демократичних країн”, – зазначив Головаха.

Він порадив стежити за досвідом тих країн, які вже починають частково відмовлятися від карантину, як, наприклад, Австрія.

До літа карантинити не можна. Це підкосить економіку та громадянські свободи

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×