Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чому обвалилася гривня: Нацбанк назвав причини

Чому обвалилася гривня: Нацбанк назвав причини

Національний банк пов’язує поточні хвилювання на валютному ринку України з впливом короткочасних психологічних факторів і заявляє про готовність підтримувати стабільність української гривні з використанням міжнародних резервів. Про це йдеться в коментарі НБУ щодо ситуації на валютному ринку, переданому УНІАН, інформує НСН.

«Поточна ситуація на українському валютному ринку – міжбанківському та готівковому – склалася під впливом насамперед психологічного чинника, який, ймовірно, має короткостроковий ефект. Національний банк має достатньо резервів для згладжування коливань курсу гривні – сьогодні міжнародні резерви України становлять 26,8 млрд дол. США, що є найвищим рівнем з листопада 2012 року», – наголошується в коментарі.

Як повідомлялося раніше, вартість долара США в обмінних пунктах Києва на ранок вівторка зросла до 25,80 гривень, євро – до 29 гривень.

Раніше ми писали: Міністр інфраструктури прокоментував підвищення цін “Укрзалізниці”

Національний банк України на вівторок, 10 березня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 24,92 грн/дол., до євро – на рівні 28,23 грн/євро.

Нафта марки Brent за вихідні зафіксувала падіння на 30% – до 34 дол. за барель, продемонструвавши найгіршу динаміку з 1991 року, коли почалася війна в Перській затоці. Слідом за обвалом цін на нафту різко просіли валюти ряду країн і котирування фондових бірж.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×