Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чи потрібно дітям носити маски – рекомендації ВООЗ

Чи потрібно дітям носити маски – рекомендації ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала рекомендації щодо носіння захисних масок дітьми різного віку. Про це НСН повідомляє з посиланням на Громадське, яке посилається на сайт ВООЗ.

В організації кажуть, що мало знають про те, як діти передають вірус. Проте знають, що підлітки можуть заражати інших людей так само як дорослі.

Що рекомендує ВООЗ?

Дітям від 12 років на рівні з дорослими рекомендують обов’язково носити захисні маски. Особливо, якщо дорослі не можуть гарантувати відстань дитини від інших людей не менш ніж на 1 метр.

Чи потрібно дітям від 6 до 11 років носити маски, дорослі мають вирішити з врахуванням таких факторів:

  • наскільки поширена передача вірусу в регіоні, де проживає дитини, та чи є взаємодія з людьми у групі ризику, наприклад, літніми,
  • чи здатна дитина безпечно та правильно користуватися маскою,
  • доступність масок: чи зможуть дорослі постійно прати (якщо маска багаторазова) чи видавати нові маски дітям,
  • чи зможуть дорослі постійно контролювати правильність носіння маски.

Дітям до 5 років взагалі не рекомендують носити маски. Винятком може бути, коли дитина постійно контактує з хворими на COVID-19.

Під час занять спортом діти не зобов’язані носити маски, бо може виникнути утруднене дихання. Під час масових занять спортом, наприклад, у школах, вчителів просять гарантувати дистанцію між дітьми не менш ніж 1 метр.

Чи потрібно носити маску дітям з інвалідністю або з онкологічним захворюванням, повинні вирішити батьки (опікуни) та медспеціаліст із врахуванням особливостей дитини.

Які маски носити?

Дітям рекомендують носити тканинні маски.

Медичні маски рекомендують для тих, хто COVID-19 може переносити у важкій формі. Наприклад, діти з онкологічними захворюваннями та імунодепресивними станами (з пригніченим імунітетом).

А щодо вчителів і вихователів?

Дорослі до 60 років, які працюють з дітьми, повинні носити тканинні маски, якщо не можуть дотримуватися соціальної дистанції. Дорослі від 60 років повинні носити медичні маски.

Чи потрібно дітям носити маски – рекомендації ВООЗ

Раніше ми повідомляли: У ВООЗ сподіваються, що пандемія коронавірусу триватиме не більше двох років

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×