Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Бібліотека Марганця святкує 75-річний ювілей

Бібліотека Марганця святкує 75-річний ювілей

У березні свій ювілейний день народження відзначає Марганецька центральна міська бібліотека ім. Миколи Островського, яка є інформаційно-методичним та бібліографічним центром для всіх бібліотек міста. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Марганецької міської ради.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, через відсутність документів за 1938-1941 роки точну дату відкриття бібліотеки встановити не вдалося, але визначено, що в 1944 році книгозбірня вже працювала. Тому відлік свого існування бібліотека веде саме з цього року.

Наразі це інформаційний, культурний, краєзнавчий центр, де створені всі умови для ефективної роботи з читачами та цікавого дозвілля марганчан і гостей міста: абонементи для дорослих і юнацтва, читальний зал, Інтернет-центр. Працюють клуби за інтересами. Книжковий фонд становить близько 37 тисяч примірників. Створено електронний каталог бібліотеки ім. М. Островського. Він доступний on-line на веб-сайті Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Бібліотека Марганця святкує 75-річний ювілей

Відзначити 75-річчя улюбленого закладу в читальному залі книгозбірні зібралася велика бібліотечна родина – колектив бібліотеки-ювілярки, ветерани закладу, запрошені гості. На початку свята до присутніх звернулися начальник відділу культури Марганецької міської ради Олена Буякова. Вона адресувала найкращі привітання від міського голови Олени Жадько та депутатського корпусу Марганецької міської ради колективу й читачам. Директор бібліотеки Лідія Пономарьова у своєму виступі зупинилася на цікавих історичних фактах з життя книгозбірні, її досягненнях і здобутках. До привітань та побажань приєдналися й інші гості свята.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×