Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Аварія на фінській АЕС: причину встановлено

Аварія на фінській АЕС: причину встановлено

На атомній електростанції у Фінляндії 10 грудня ввечері сталася аварія. Причину вже встановлено, – повідомляє НСН , посилаючись на Укрінформ.

Причиною вчорашнього збою на атомній електростанції Olkiluoto в Еурайокі на заході Фінляндії було потрапляння до системи очищення радіоактивних вод теплішої води. Про це повідомляє Yle.

За словами власника станції, компанії Teollisuuden Voima (TVO), збій стався, коли до системи очищення радіоактивних вод потрапила тепліша вода. Від цього фільтруючий елемент потрапив до посудини високого тиску реактора й активізувався.

Згідно з відомостями TVO, рівень радіації в конденсатній лінії підскочив і спрацювала система безпеки, яка миттєво відключила реактор. 

Згідно з даними Центру ядерної та радіаційної безпеки STUK, всередині станції був підвищений рівень радіації.

Наразі несправності усуваються, виробництво електроенергії на реакторі призупинено. Керівник технічного відділу компанії Teollisuuden Voima Самі Яконен повідомляє, що роботу реактора планують відновити в неділю.Центр ядерної та радіаційної безпеки STUK продовжить з’ясовувати причини виникнення збою спільно з TVO для того, щоб уникнути подібного в майбутньому.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×